Fjærlandsfjorden på langs og på tvers

Sogn fjordsymjeklubb inviterte til padletur med overnatting, samt utsikter til en svømmetur Fjærlandsfjorden på tvers, den 9. - 10. august 2008.

1 trippelkajakk, 1 dobbelkajakk og seks enkle kajakker var transportmidler fra Balestrand til Mundal på den idylliske Fjærlandsfjorden. Deltakere var 12 fjordentusiaster. I Jordal, som ligger på vestsida av Fjærlandsfjorden, ca. 9 km sør for Mundal, stoppet gruppen opp. Her fant overnatting sted, med Steinar Distad som vertsskap.

Neste dag, og i samarbeid med Fjærland Røde Kors Hjelpekorps, Steinar Distad, Sverre Mauritzen, Shadé Barka Martins og Kjell Inge fra Fjærland Kajakk og Glacier, krysset 8 fjordsvømmere fra Sogn fjordsymjeklubb fjorden fra Lidal på motsatt side til Jordal. Fjorden var betydelig varmere enn ventet, behagelige 17 grader. Sterke svømmeprestasjoner ble utført under kryssingen, raskest over fjorden var briten Keith Day, i våtdrakt, på 21 minutter. Katja Gesch, Simone Stibbe og Hilde Mauritzen fullførte også sin første 1 kilometer pluss fjordkryssing. Stein Roger Lidal fra Hjelpekorpset i Fjærland skrev: "Gratulera med eit vel organisert og gjennomført symje-arrangement Lidal-Jordal, og gjentek at me tykkjer det er veldig bra at ein tek tryggleik m.m. på alvor når ein driv med den type sport som Sogn fjordsymjeklubb gjer, all ros for det. Me håpar de var nøgde med jobben hjelpekorpset gjorde, både i forkant og under arrangementet. Me takkar for ein triveleg dag i Jordal, og det er berre å spyrje om de er interreserte i å ha oss med ein annan gang!" Det har Sogn fjordsymjeklubb absolutt interesse og bruk for!

Etter kryssingen padlet det glade selskapet videre til bokbyen Mundal. Turen innover fjorden med Jostedalsbreen i sikte var både majestetisk og uforglemmelig. I Mundal, satte gruppen kajakkene sine på ei ferje, for å reise glade, trøtte og fornøyde tilbake til Balestrand.
"Turen var kjempeflott. Dette kan og bør me gjera oftare. Turen var rett og slett topp," sa Bernt Skogsrud. Det skal vi!

Turdeltakere: Ralph Krüger, Katja Gesch, Svenja Gesch, Ronja Gesch, Simone Stibbe, Guttorm Flatabø, Sønnøve Cirotzki, Sarah Jane Hails, Keith Day, Bernt Skogsrud, Turid Oppedal og Hilde Mauritzen.